Ikke hør på teknologien, gutter. (foto: juventus, twitter)

Vi tror Max Allegri sier det en god del old school managere mener, men ikke tør å ytre for å ikke virke som en dinosaur.

Allegri er fri og frank og kan si hva han vil. Men noe ekstra plusser på CV´en sin er vel ikke akkurat dette:

-Jeg har ikke engang en computer. Jeg har en iPad som Juventus gav meg. Jeg så noen kamper på den og tok ut noe statistikk. Heldigvis har jeg god hukommelse og klarer å huske hva som skjer i kampene, sier arbeidssøker Allegri til ESPN.

Les: Ikke rart Liverpool blir best med spillere som Adam Lallana

Men så kommer kjernen:

-En manager må være på sidelinjen. Han må puste inn kampen, han må forstå når det er tid for bytte eller når han skal ta av sine beste spillere fordi kampbildet forutsetter andre spillertyper. Persepsjonen er anderledes fra sidelinjen. De gjør fotball til en eksakt vitenskap. Hvis dette stemmer, kan manageren like gjerne dra på kino. Hvis du automatiserer alt, da har du heller ikke lenger tenkende spillere, fortsetter Allegri.

Så til det som får en ekte fotballhjerte til å smelte:

-I italia er taktikk og planer, bare bull. Fotball er en kunstart og artistene er verdensklassespillerne. Du trener ikke å lære dem noe, du må bare beundre dem. Det eneste du trenger å gjøre er å legge best mulig til rette for at de skal få gjøre det bra, avsluttes det fra Allegri.

Les på Popidol: CC Cowboys inviterer fansen til studioinnspilling

Som plutselig ikke virker så dinosauraktig lenger. Kanskje det blir managere som Allegri som gjør den store forskjellen fremover i en teknologisk og gjennomanalysert fotballverden?

Vi henger oss på italieneren: Fotball, når det gjøre riktig er kunst.

Les: Deschamps har planen klar for Zidane

Kommende arbeidsgiver er advart: Ikke gi manager Allegri noen fordømt computer eller Mac.