Roberto Mancini fra 2019. (foto: mancini: twitter)

Den italienske landslagssjefen Roberto Mancini er kjent for å snakke, både før under og etter kamper og får han tak i en mikrofon så trenger det ikke være en anledning heller. I forkant av landskampene kunne han fortelle om sin plan for hver enkelt spiller og for selve kampene.

Overraskelsen ble stor da Giorhio Chiellini ikke var med i lagoppstillingen mot Bosnia, til tross for at Mancini hadde snakket om han spesifikt i forkant.

Juventus spilleren Giorgio Chiellini spiller oftere og oftere som midtstopper etter å ha vært venstreback det meste av livet. – Nå forteller Roberto Mancini at det var en feil han var utelatt, landslagssjefen skylder på at han hadde glemt brillene.

Francesco Acerbi starter i stedet:

«Det var min feil. De viste meg startoppstillingen, men jeg hadde ikke på meg brillene, så jeg sa bare ‘ja, det er greit’. Jeg oppdaget ikke at Acerbi var der i stedet for Chiellini», sier Mancini ifølge Football Italia.

«Men vi hadde opprinnelig lagt opp planer med Acerbi om å spille den ene og Chiellini den andre. Jeg hadde spurt Giorgio om han ville spille fredag ​​eller mandag mot Holland, og der sa han fredag, men nå må vi bytte».

Det var ikke slik at vi valgte en keeper i stedet for en forsvarer, det er ikke en enorm forskjell. Men ja, det var en feil»

I følge RAI Sport prøvde det italienske fotballforbundet å få UEFA til å endre startoppstillingen, men de ville bare tillate det hvis Acerbi ble skadet og forlot kampen.

Og kampen, den endte 1 – 1