Den tyske superstjernen Mesut Özil er i prinsippet helt ute av Arsenal, han er verken med i troppen til spill i Europa eller Premier League og da er det ikke veldig mye igjen. Manager Mikel Arteta har gjort et klart valg om at han ikke skal brukes, samtidig som det ikke var mulig å lande en overgang i sommer.

Mesut Özil sin agent Erkut Sogut kaller situasjonen for tortur og krever en forklaring på hvorfor..

«Alle Arsenal-fans fortjener det,» sa han til ESPN.

Mesut Özil ble rekruttert av Arsenal fra Real Madrid i 2014 og ble raskt en av lagets viktigste spillere, samtidig som han ble en av de best betalte i Premier League. I løpet av 2015/2016-sesongen sto tyskeren for 19 assist.

I januar 2018 bestemte han seg for å bli i London, men siden begynnelsen av mars i år har han ikke spilt et minutt for klubben.

Manager Mikel Arteta sier videre at kan tar ut laget kun på bakgrunn av taktiske avgjørelser. Men nå slår Özil-leiren tilbake. Hans agent Erkut Sogut krever i intervju med ESPN der han krever en forklaring.

  • Arsenal-fans må få en forklaring. Ikke at Arteta sier at «han har feilet med Özil». Han har ikke sviktet med Özil. Han har heller ikke klart å være rettferdig, ærlig og gjennomsiktig mens han behandlet en spiller som har kontrakt og er lojal med respekt, sier agenten.

«Har ikke blitt behandlet rettferdig»

  • «Alle utenfor vet at Özil ikke har blitt behandlet rettferdig. Han har ikke gitt ham en sjanse denne sesongen. Hvis du fremdeles er under kontrakt, bør spilleren ha en mulighet til å bli og kjempe om en plass på laget. Dette har ikke vært tilfelle i Özils tilfelle»

Arsenal har nektet å kommentere agentens sitat da ESPN kontaktet klubben. I et langt innlegg på sosiale medier i løpet av uken kommenterte Mesut Özil saken.

Les: Mesut Özil har funnet en klubb som faktisk vil ha ham

«Dette er vanskelig for meg å skrive. Siden jeg signerte en ny kontrakt med Arsenal 2018, har jeg prøvd å være lojal. Dessverre har ikke klubben vært den samme mot meg, noe som har gjort meg lei meg. Jeg har lagt merke til at det er vanskelig å oppnå lojalitet i dag. Jeg har alltid prøvd å være positiv uke til uke i håp om at det oppstår en sjanse som tar meg tilbake til spillertroppen. Derfor har jeg vært stille hele tiden. Før koronapandemien brøt ut, var jeg fornøyd med utviklingen min under Arteta. Prestasjonen min har vært god », skrev 32-åringen.

Les: Liverpool har funnet en knalldyr erstatter for Virgil van Dijk