Skal uansett ikke tilbake til Jesse Marsch. (foto: leipzig, twitter)

Jesse Marsch dro fra en tilværelse som up and coming suksesstrener for RB Salzburg. Nå skulle det store steget tas, men fortsatt i trygge omgivelser innen Red Bull-familien hos Leipzig. For Alexander Sørloth betød det benken og leieopphold. Noen måneder senere er Marsch kastet ut av «RB-gutterommet».

Da Julian Nagelsmann ble kalt inn til Bayern München for å realisere en av drømmene sine, hadde Bundesliga-giganten allerede sikret seg Dayot Upamecano fra RB Leipzig. Liverpool nappet til seg den andre Leipig-midtstopperen Konaté i sommer, Nagelsmann hentet så også Leipzig-kapteinen til München.

Dette var utgangspunktet for Marsch da han i sommer tok over forrige sesongs nestbeste klubb i Tyskland.

Etter 2-1 tapet mot Union Berlin på fredag ledet Marsch Leipzig til en 11. plass i Bundesliga. Etter kampen var ikke klubbdirektøren nådig.

-Det var en desperat prestasjon. Vi leverte en katastrofal innsats. Jeg er skuffet. De første ti minuttene var vi sjokkerende svake… Vi fant ingen løsninger, tapte alle andreballene og tapte fortjent. Vi har 18 poeng etter 14 kamper, og det er ikke nok etter vår standarder. Vi har en tropp som helt klart er en av de tre-fire beste i Bundesligaen, det er målet vårt, sa Mintzlaff til DAZN.

To dager senere hadde Mintzlaff og gjengen bestemt seg å sende familiemedlem Marsch ut av Leipzig.

Assistenttrener Achim Beierlorzer tar over ansvaret som vikar, så får vi se om Leipzig må utenfor familiekretsen for å finne én som kan rydde opp.

Alexander Sørloth på utleie til Real Sociedad skal uansett ikke tilbake til manageren som «kuttet ham ut» av troppen.

OPPDATERT: Neste RB Leipzig-trener som skal hoppe etter Nagelsmann er på plass