Overgangen fra å være toppscorer i Tyrkia til å slite benken i overgangen til RB Leipzig kan ikke ha vært spesielt enkel for Alexander Sørloth. – Det kan dog virke som om den tidligere målmaskinen er på vei inn i varmen hos manager Julian Nagelsmann.

Alexander Sørloth spilte de siste 17 minuttene da Leipzig overtok tabelltoppen i Bundesliga med 1-0-seier over Stuttgart lørdag. De leder nå med et poeng før Bayern München senere i dag tar imot Mainz.

Les: Kaster seg over telefonen og ringer spanske klubber

Det var ikke en enkel seier, kampens eneste mål kom rett før Sørloth ble satt inn. Et innlegg fra Angeliño på bakerste stolpe hos Dani Olmo, og alene med keeper var spanjolen sikker. Innlegget var innom en Stuttgart-spiller på vei inn i feltet og havnet noe heldig hos Olmo.

Seks minutter etter scoringen ble Alexander Sørloth sendt på banen. Ut gikk svenske Emil Forsberg, som ikke hadde hatt noen topp dag på jobben. Midtveis i første omgang fikk han sjansen til å sende gjestene i ledelsen på straffespark, men forsøket fra krittmerket endte resultatløst.

Les på Engelske Klubber: Ole Gunnar Solskjær fornøyd Amad Diallo snart er på plass

Tidligere lørdag røk tabelltreer Bayer Leverkusen på 1-2-tap for åttendeplasserte Eintracht Frankfurt i Bundesliga. Dermed har Leipzig nå tre poengs luke til Leverkusen.

Det er alltid vanskelig å komme innpå med innbytterpuls slik Alexander Sørloth gjorde, hans prestasjoner var verken fantastisk eller dårlig. – Det virker som om Nagelsmann begynner å bli trygg på at nordmannen kan levere, vi tror, og håper at Sørloth snart er en selvfølgelig del av førsteelleveren.