Eman Markovic

I mai og juni får vi oppleve Norges største talenter kjempe om ære og berømmelse i U20 VM i Polen, en av de som er tatt ut er Eman Markovic, Molde spilleren fikk i fjor valget mellom utlån til en klubb i OBOS-Ligaen eller å reise til Bosnia.

Valget falt på den bosniske klubben Zrinjski Mostar og nå er Eman med å kjempe om seriegull. – Med fire kamper igjen ligger Mostar fire poeng bak ledende Sarajevo, etter kampen om seriegull er over bærer det rett videre til Polen og VM.

Les: Özil svarer kjapt og konsist på spørsmål om fremtiden: «Absolutt!

«Det betyr enormt mye. Jeg er stolt over å kunne spille med flagget på brystet, spesielt i et så stort og viktig mesterskap» sier Markovic til Eurosport.

Lyngdølen har etter hvert spilt seg inn på laget, og forteller om et lærerikt år i Bosnia. Det var ikke helt uten betenkning at han tok valget om å pakke flyttelasset og reise fra Norge for et drøyt år siden.

«Det var et vanskelig valg å gå hit. I ung alder er det aldri lett å flytte til et annet land, men jeg hadde vært her noen ganger og trent med laget på forhånd. Sånn sett visste jeg litt om hva jeg gikk til, sier han»  Han forteller til Eurosport at nivået på den bosniske toppserien ligger et sted midt mellom Eliteserien og OBOS-ligaen.

«Fotballen er ganske teknisk her, og det spilles på naturgress. Jeg mener jeg har tatt steg, lært mye og fått bra med erfaring dette året. Jeg hadde nok godt av å utfordre meg selv på denne måten»

Talentet til 19 åringen er det ingen som er i tvil om. han har vært en del av en del av aldersbestemte landslag fra G15 til han fikk debuten på U21-landslaget i fjor. Sommeren 2018 var han en viktig del av U19-laget som kvalifiserte seg til VM i Polen.

Markovic var Molde-spiller mellom 2015-2018, uten å få tillit på A-laget, men etter VM og opplevelsene i Bosnia har han trolig nok erfaring til å spille seg inn på ethvert lag i Eliteserien.

Et U20 VM er et godt utstillingsvindu, det vil trolig komme noen forslag fra diverse klubber som sender speidere nedover.

«Jeg har lyst til å prøve noe nytt igjen. Vi får se hva det blir etter VM, som jo er et bra sted å vise seg fram. Det er opp til meg, men nå ligger fokus på serieinnspurten her»

«Nivået i Eliteserien er bra, og dersom muligheten hadde bydd seg for meg i Norge så hadde det vært bare positivt i så fall. Kanskje er det smarteste for meg å komme tilbake til Norge nå. Jeg må nesten vente til etter VM før jeg bestemmer meg»