Ajer matchvinner for Celtic

Du kødder ikke med Celtic, Pedersen.

Kristoffer Ajer er den klassiske forsvarsspilleren som har arbeidskapasitet til å «være med» fremover. – Han blir aldri toppscorer fra posisjonen i bakerste rekke, men vi ser en gradvis mer fremoverlent Ajer og det blir det mål av både direkte og indirekte.

Tidligere i dag ble han den store helten for Celtic da han ni minutter mot Aberdeen satte inn seiersmålet.


Scoringen kom da James Forrest dro seg fint innover i banen og fant Ajer som hadde løpt seg fri i hjørnet av straffefeltet. Fra skrå vinkel hamret midtstopperen ballen i mål til ellevill jubel fra de tilreisende Celtic-supporterne.

Les: Verdensrekord: Armand Duplantis er kongen av stavsprang

Det var Ajers andre seriemål for sesongen, og det sikret Glasgow-klubben tre poeng i en tøff bortekamp. Midtstopperen spilte hele kampen, mens Mohamed Elyounoussi var ubenyttet innbytter.

Callum McGregor sendte Celtic i ledelsen etter ti minutter, mens Ashton Taylor sørget for balanse i regnskapet med sin scoring like før halvtimen spilt. 1-1 sto seg helt fram til Ajer ladet skuddfoten ni minutter før slutt.

Seieren var Celtics sjuende på rad i serien. Laget har 13 poeng ned til erkerival Rangers, som riktignok har to kamper mindre spilt. Aberdeen innehar 3.-plassen, men kan bli passert av Motherwell som har én kamp til gode.