Bossen for de gode Ajax-tider.. (foto: van der sar, twitter)B

Nyheten slo ned som en bombe i europeisk toppfotball søndag kveld. Ajax sin fotballdirektør Marc Overmars forlater klubben umiddelbart etter å ha sendt flere upassende meldinger over tid til kvinnelige ansatte, bekreftet Ajax på sine nettsider. For ikke mange måneder siden kunne Edwin van der Sar stolt melde at de «vant kampen» om signaturen til Overmars.

En av Nederlands store legender og definitive fotballpamp, Marc Overmars, har sendt det som defineres som upassende meldinger til kvinnelige ansatte. 48 åringen som har nesten 100 landskamper og spilt for klubber som Barcelona, Arsenal og Ajax er fotballdirektør i klubben han spilte for mesteparten av sin karriere.

Les: Glem det du tror om superstjernelivet

I desember overtalte van der Sar Overmars en gang for alle til å takke nei til Newcastle og de andre beilerne: «You can now stop calling Marc».

Stop calling Marc. To måneder senere har også Ajax sluttet å ringe Marc. Van der Sar har skjønt det bare er å legge seg flat.

-Jeg finner situasjonen rystende for alle… I min rolle føler jeg meg også ansvarlig for å hjelpe kollegaer. Et sikkert sports -og arbeidsklima er virkelig viktig. Vi vil være ennå mer oppmerksomme på det i nærmeste fremtiden, sier direktør Edwin van der Sar ifølge Bold.

Vi vil være mer oppmerksomme fremover.

Sier van der Sar, som har jobbet sammen med kompisen Overmars siden tidlig 1990-tallet, først i Ajax, så landslaget, så ti år som kollegaer i ledelsen hos Ajax.

Les: Der satt den skikkelig for Barcelona!