Ikke så sikkert ten Hag starter sesongen med en 23-åring fra London i troppen. (foto: united, twitter)

Ajax har en rik tradisjon med glimrende trenere som Johan Cruyff og Louis van Gaal, der også en rekke tidligere stjerner har fått teste seg, som Morten Olsen, van Basten, Koeman og de Boer. Men det var da Erik ten Hag tok over i 2017 etter en turbulent periode for klubben at kontinuiteten kom tilbake.

Eredivisie, cup, Champions League-suksess, innbringende spillersalg, et utømmelig lager av nye talenter. Det er ikke tilfeldig at United valgte bort de største navnene og gikk for treneren for «lille» Ajax. Ten Hag har vist han er klar for den langsiktige satsingen og har verktøyene i trenerkassa til å bygge et solid fundament og reisverk.

Les: Steven Gerrard vil hente sin svenske favoritt

For Ajax var tapet av treneren uungåelig, men Eredivisie-klubben kjempet helt inn for beholde sin leder. Manchester United bekreftet på onsdag ten Hag som neste manager, for Ajax kan dette bety en enten ny periode med utskiftinger av trenere, eller en ny periode med stabilitet og suksess.

Det handler om å finne den rette som kan bygge videre på Erik ten Hags suksess.

Ifølge Sky Sports Germany har den nederlandske klubben funnet sin favoritt til jobben i Belgia. Lite ambisiøst, sier du? Ajax har en fotballfilosofi som spores tilbake til Johan Cruyffs dager, klubben fant ten Hag hos lille Utrecht.

Les på Helsesjefen: Hvordan er huden koblet til resten av kroppen?

Alfred Schreuder ble hentet til Club Brügge i januar, men Ajax har ifølge Sky Sports Germany muligheten til å trykke på utkjøpsklausulen på rundt 1,5 millioner euro. Nederlenderen regnes som toppkandidat til å få jobben i Amsterdam.

Schreuder har hatt en vinglete karriere som assistent for Julian Nagelsmann hos Hoffenheim, fikk hovedansvaret da wunderkind forsvant til RB Leipzig, fikk sparken i løpet av første sesong som hovedtrener, ble hentet inn av Ronald Koeman som assistent hos Barcelona, forsvant med Koeman ut porten på Camp Nou.

Har allerede Ajax-sveisen. (foto fc brügge)

Fravær av stabilitet skremmer tydeligvis ikke Ajax. Schreuder (tilfeldigvis med den samme hårsveisen til ten Hag) kjemper nå om ligatitlen i Belgia, 5 poeng bak Union Saint-Gilloise på topp.

Les: Topper tabellen – fikk sparken