Takk for meg. (C) Foto: DBU: Åge Hareide

Uttalelsene til danmarks landslagssjef Åge Hareide til DR Sport kom da han var tilbake fra sitt sykeopphold. Ute at vi i Sporten har inngående medisinsk kunnskap tror vi at sykemeldingen trolig ble en realitet etter urimelig oppførsel fra det danske fotballforbundet.  (Ja vi vet det var en kneoperasjon)

Det danske forbundet har sparket Age Hareide til tross for at han har levert bedre resultater enn noen andre danske landslagssjefer gjennom tidene. – Forbundet vil vinne med stil, mens landslagssjefen mener det er likegyldig så lenge laget vinner.

Les: Mario Mandzukic går glipp av 450 millioner kroner i året

Åge Hareide er tilbake når Danmark møter Sveits og Luxembourg i oktober.

Nordmannen vil bli erstattet av Kasper Hjulmand som dansk landslagstrener neste sommer, og han gjentar i et intervju med DR Sport at han er uenig i DBUs timing da de kunngjorde det kommende trenerbyttet.

Hareide kan skilte med 30 kamper på rad uten nederlag på ordinær tid, og han understreker at han scorer resultatene høyere enn noe annet.

«Hadde jeg hatt de samme resultatene med Norge, hadde jeg sannsynligvis vært adlet, sier Åge Hareide med en latter til DR Sporten. (Vi vil påpeke at Grunnloven av 1814 forbød utnevnelse av ny adel, og de siste adelige privilegiene ble gradvis avskaffet med Adelsloven av 1821.)

Les: Ingen har gjort en bedre jobb for Danmark enn Åge Hareide

Hareide mener at det er større selvsikkerhet rundt landslaget i Danmark enn i Norge.

«Og så skal det se fint ut fra tribunen – til og med veldig fint. Og hva i helvete er flott med fotball? For meg er det best å vinne. Bare det teller. Om det ser ut på den ene eller andre måten, bryr meg ikke»

Hareide tar ut laget sitt til kampene mot Sveits og Luxembourg mandag.