Ernest Asante og Adama Diomande var en effektiv spissduo for Stabæk

I 2015 var det to navn som kom opp når entusiastiske Stabæk fans snakket om laget sitt. Adama Diomande som var en drøm å se på score mål eller mål og hovedtrener Bob Bradley som ledet laget til bronse. 

Stabæk hadde akkurat  «overlevd» Telenor Arena krisen, noe som slettes ikke var sikkert de skulle gjøre. At USA og senere Egypts landslagssjef skulle velge dem i en slik situasjon gjorde at han ble ekstremt godt tatt imot, og når Bob Bradley i tillegg klarte å foredle målmaskinen Diomande ble Stabæk fans han evig takknemlig.

Les: Bob Bradley henter sin gamle målmaskin

Adama Diomande er kron eksemplet på hvor viktig en god trener er. Før Stabæk var han i Dinamo Minsk og satte bare inn 3 mål i sin periode, det var langt dårligere enn sin periode i Strømsgodset hvor det ble 15 mål. Vålerenga-trener Ronny Deila var på den tiden Strømsgodset-trener med suksess og da gikk det bra for Diomande også.

Etter suksess og målkalas i Stabæk gikk veien videre til Hull City i Premier League.  Nå er Diomande på sin 4. manager i klubben som sliter i bunnen av Championship.

Det startet forholdsvis bra under manager Steve Bruce (for Diomande), som ikke så lenge etterpå byttet til Aston Villa. Så ble det tre kjappe bytter først Mike Phelan og så Marco Silva og russiske Leonid Slutskij. Nåværende manager  Nigel Adkins har heller ikke fått det til å virke.  Hull som ligger på 18 plass i Championship og Diomande trenger virkelig en skikkelig vårpuss på målmaskinen.

Totalt fikk Adama åtte scoringer på 64 kamper for Hull City

Nå gjenforenes 28-åringen med Bradley i Los Angeles FC.  Diomande blomstret opp under Bradley i Stabæk med 25 mål på 26 kamper.

Vi har stor tro på at Adama Diomande skal finne veien tilbake til mål i samarbeid med Bob Bradley og med det også finne veien tilbake til landslaget. – Det hadde vært gøy.

«Vi er svært glade for å få Adama til klubben. Han vil gi angrepet vårt en ny dimensjon. Han har erfaring fra høyt nivå både på klubb- og landslag, og har i tillegg et godt forhold til Bob. Vi forventer at han bidrar fra første stund» sier John Thorrington, General Manager i LAFC.

Bob Bradley har også trua:

«Adama er en kvalitetsspiller som tar med seg erfaring fra det høyeste nivået i Europa. Vi tror han kommer til å gjøre seg godt bemerket i MLS»

————————————–

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp