Ada Hegerberg. (foto: hegerberg, twitter)

Sist gang gullballvinner og beste norske spiller Ada Hegerberg var på banen var i januar i fjor, siden det har det vært svært vanskelig på grunn av en skade med korona på topp.

Ada Hegerberg er med i Lyon-troppen som møter Häcken i Champions League tirsdag. – Det betyr ikke at hun spiller, men i det miste bra nok til å være med.

Les: Guardiola: «Jeg elsker Premier League!

Hegerberg var lystig og svarte på meldingen om at hun var med i troppen med et «Hei, alle sammen»

For to uker siden var hun tilbake i trening med laget. I januar 2020 ble hun korsbåndskadd. I etterkant av det har andre skader og operasjoner kommet i veien for et comeback.

– Det har tatt utrolig lang tid, men jeg er på riktig vei og har funnet en løsning på det. Jeg sikter meg inn mot ny sesong. Nå har jeg holdt ut så lenge, så nå skal jeg klare å holde ut den siste lille delen som gjenstår før jeg er klar igjen, sa Hegerberg til TV 2 i sommer.

– Det har kokt i ett år nå. Ett og et halvt. Jeg vil ikke komme tilbake bare for å spille. Jeg kommer tilbake med ambisjon om å ta tilbake min trone i fotballverden. Da kreves det veldig mye hardt arbeid, smart arbeid, tid, og offensivt hode, sa hun i juli.

I 2018 vant Hegerberg som første kvinne den prestisjetunge Gullballen.

I desember forlenget Hegerberg sin kontrakt med klubben til 2024.

Senere i 2020 ble hun operert for et tretthetsbrudd i leggen. Det har vært en tung tid for Norges største fotballstjerne på kvinnesiden med en fortid i Kolbotn, Stabkæk og Turbine Potsdam.

Forrige sesong måtte Lyon uten Hegerberg se at Paris Saint-Germain vant seriegullet. Det var første gang på 14 år at Lyon ikke gikk til topps.