Jens Petter Hauge

Det er fortsatt uforståelig hvorfor AC Milan valgte å benke, så låne ut og så selge tidligere Bodø/Glimt stjerne Jens Petter Hauge. Italienske fotballmedier og eksperter var samstemte at AC Milan manager Stefano Pioli burde gitt Hauge flere sjanser og mer tid.

Kritikken har ikke blitt mindre fra de italienske journalister som skuer over til Bundesliga og ser hvordan den 22 år gamle høyrevingen leverer på lån for Eintracht Frankfurt. Bild og Gazzetta dello Sport melder at et salg er på gang, noe Hauges agent Atta Aneke sier var planen hele tiden.

Les: 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Til VG har han følgende kommentar uten å ville kommentere overgangssummen på nesten 100 millioner kroner: «Det er en flott klubb hvor han trives veldig godt»

Vi i Sporten.com er enige med oss selv om at AC Milan har gjort et elendig sportslig valg med å ikke satse på Jens Petter Hauge, men økonomisk er det ikke så dumt, klubben er i ferd med å hente inn det dobbelte av det de betalte Bodø/Glimt for bare to år siden.

I fjor sommer valgte AC Milan å låne ut Hauge til Eintracht Frankfurt, det ble totalt 24 kamper for AC Milan, de fleste da det var kort tid igjen av kampen. (Bare seks starter) 18 av dem i Serie A, fem i Europa League og én i cupen. Det ga fem mål (to i serien og tre i Europa League), samt en målgivende pasning i Europa League.


I Frankfurt har det blitt 32 kamper, åtte fra start. 23 av dem i Bundesliga og ni i Europa League. Det har gitt tre mål (to i serien) og to målgivende (begge i serien).

Les: Roma med kuppforsøk
Eintrachts leieavtale (som løper til 20. juni) inneholder ifølge avisene et punkt som gjør at den tyske klubben må kjøpe Hauge dersom plassen i Bundesliga sikres denne sesongen. Det ble oppnådd med 2–2 hjemme mot Hoffenheim lørdag. Hauge spilte 23 minutter som innbytter.

Frankfurt ligger på 9.-plass i Bundesliga med 40 poeng på sine 31 kamper. De har 14 poeng ned til Armina Bielfeld som ligger på 17.-plass.

AC Milan kan få opp til 100 millioner kroner for Hauge og i tillegg 15 prosent ved et videresalg. Den italienske klubben betalte cirka 45 millioner kroner til Bodø/Glimt da Hauge kom til Italia i oktober 2020.

Hauges karriere skjøt for virkelig fart da han var en viktig brikke i Bodø/Glimt-laget som tok klubbens første seriegull i 2020.