Paolo Maldini

FC Midtjylland går for å være en av klubbene med best teft i Skandinavia når det kommer til å hente og utvikle talenter som sendes videre ut i Europa. I tilfellet Raphael Onyedika har de også truffet blink. AC Milan har lurket rundt og vurdert et fremstøt for å hente den nigerianske spilleren, nå skal det handles.

Onyedika startet med gatefotball i hjemlandet før han ble del av F.C. Edebeis akademiet som 15 åring. Tre år senere var spilleren på plass hos samarbeidspartneren FC Midtjylland. I den første fulle sesongen på U19-laget imponerte han stort med fysikken, farten og spillestilen, noe som fikk den danske superligaklubben til å tilby Odyedika profesjonell kontrakt i 2020.

LES: Conte fortsetter å handle fra Serie-A

Den unge spilleren ble sendt ned til nestøverste divisjon i Danmark for å skaffe seg mer erfaring, i løpet av 28 kamper overbeviste han TV3 Sport om at han fortjente plass på sesongens lag.

Forrige sommer var det tilbake til FC Midtjylland og dansk superliga. Debuten kom juli, siden har den defensive midtbanespilleren ikke sett seg tilbake (56 kamper, 4 scoringer, 3 assists)

LES OGS: Manchester City har fått på plass den siste brikken

Ifølge den italienske overgangsjournalsiten Gianluca Di Marzio, har AC Milan bestemt seg for at denne spilleren bare må de ha, og har sendt inn et bud på 4 millioner euro. FC Midtjylland har regnet seg frem til at de kan kreve nærmere 10 milllioner euro, så det venter noen forhandlingsrunder før 21-åringen er klar for San Siro.

For oss minner dette om da Paulo Maldini hentet inn Jens Petter Hauge fra Bodø/Glimt i 2020 for å teste ut potensialet hos den unge spilleren. Milan la de nødvendige millioner euros på bordet hos Glimt, Hauge fikk sjansen til å vise seg frem på dette springbrettet i karrieren, Milan valgte å sende nordmannen videre til Eintracht med fortjeneste. Kort sagt, en prosess der alle parter sitter igjen med en gevinst.

Vi ønsker Odyedika lykke til på reisen.