AC Milan, Barcelona og Bayern München-stjerne har fått sparken

Mark van Bommel

Den nederlandske midtbanestjernen Mark van Bommel har etter han la opp vært assistent for både Saudi-Arabia og Australias sine lagslag samt U21 trener for PSV som han også har spilt for i hele seks år tidlig i sin karriere

Det var store forventninger til  Mark van Bommel da han i fjor ble hovedtrener for PSV.

To seirer på de siste 12 kampene kostet ham jobben. 42-åringen har ledet PSV i 75 kamper.

«Formdykket» er for stort og uverdig for PSV. Turneringene er målbare, men prosessen rundt dem er også avgjørende. Vi overvåker dette intenst, sier Toon Gerbrands, direktør for klubbens nettsted.

«PSV er en klubb der vi prøver å hjelpe og støtte hverandre, og det har vært tilfelle de siste månedene. Klubbinteresse har alltid vært veldig viktig. Evalueringen resulterte til slutt i denne smertefulle beslutningen.»

«Vi har gjort alt for å snu stimen, men det har dessverre ikke fungert, sier Gerbrands.

Les: Stefan Strandberg klar for italiensk fotball

PSV Eindhoven  kunngjorde i morges at Van Bommel var blitt fristilt fra sine oppgaver. Det kommer etter et 3-1 nederlag mot Feyenoord, Eindhoven laget ligger 10 poeng bak Eredivisie-lederne Ajax på fjerdeplass. – Det er tydeligvis ikke bra nok.

Les: Er nå best i verden i Fantasy Premier League

42-åringen spilte 50 kamper for AC Milan etter flytting fra Bayern München i januar 2011 og hjalp Rossoneri til deres siste Scudetto.

Han kom tilbake for å lede PSV sommeren 2018 og ledet dem til andreplass i serien bare tre poeng bak et knallsterkt Ajax-lag.