(c) Bilde Aafk: Niklas Castro

Det er for å si det forsiktig en stor overraskelse for Niklas Castro at han er tatt ut på det chilenske landslaget. – Vi i Sporten er ikke like overrasket sett hvor bra han er på Aalesund. Det som overrasker er at de helt fra den andre siden av jordkloden får med seg hva som skjer i toppen av OBOS-Ligaen. 

Det mandler ikke på internasjonale stjerner på landslaget til Chile og det er selvfølelig stort for Cadtro å få lagkamerater som Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Claudio Bravo og Gary Medel.

Les: Martin Ødegaard forteller om fremtidsplanene sine

«At jeg ble tatt ut i troppen er helt … Jeg har ikke ord. Jeg fikk vite at jeg ble tatt ut i bruttotroppen etter Viking-kampen, men at jeg skulle få bli med fikk jeg vite for en time siden. Det er helt sykt» sier Castro til Aalesund sine sider.

Han er tatt ut til å spille privatlandskampene mot Guinea og Colombia. Det er faren til Castro som er fra Chile og unggutten sier til aafk.no at faren var like målløs som han.

«Første gang jeg sa det til ham, så så jeg hvor mye det betydde for ham, og da gikk det opp for meg hvor mye det betydde for meg også. Jeg har aldri vært innom noe U-landslag tidligere, så det er litt merkelig, dette. Jeg har i grunn ikke ord, det er bare en drøm som går i oppfyllelse»

Les på Popidol: Når sluttet klovnene å være morsomme?

23-åringen kom til Aalesund før 2019-sesongen fra Kongsvinger. Han har også tidligere spilt for Vålerenga.

Denne sesongen har han spilt 19 kamper for Aalesund og notert seg for 13 mål i OBOS-ligaen. Aalesund er på vei opp i Eliteserien med 64 poeng og elleve poeng ned til Sandefjord på andreplass.

Neste kamp er mot Raufoss søndag 6. oktober kl. 18.00.