Lars Bohinen

Det tok to minutter etter at kampen mellom Aalesund og Ull/Kisa ble blåst igang før det første målet kom. Nicolay Solberg løftet ballen i mål og gjestene var i føringen. Det måtte et sleivete selvmål til fra Ull/Kisa kaptein Morten Sundli for at utligningen skulle komme etter halvspilt omgang.

Lars Bohinen som har fått skikk på Aalesund etter han meldte overgang fra Sandefjord, som forøvrig sliter helt nederst i Eliteserien klarte å snu kampen til en 3 – 2 seier.

Les: Gammel helt kommer hjem

Ole Andreas Nesset sendte så bortelaget i føringen nok en gang sju minutter før pause. Vi måtte et godt stykke ut i andre omgang før det begynte å skje noe særlig. Etter 66 minutter ble Aalesund helt Holmberg Fridjonsson ble felt på full fart inn i boksen. Islendingen scoret selv sikkert fra krittmerket.

Aalesund sikret seieren fem minutter før full tid. Pape Habib Gueye headet inn 3-2 etter en corner fra Fredrik Carlsen. – Det kan vise seg å bli meget viktige poeng for Aalesund i kampen for å vente tilbake til Eliteserien. Mjøndalen som stort sett nesten klarer å rykke opp vant sin kamp 2 – 1 mot HamKam og klatret opp på en delt andreplass med Sogndal fire poeng bak.

Helt i andre enden av tabellen kunne bunnlaget Florø endelig få noe å juble over, de halte i land deres andre seier for sesongen da de slo det nest dårligste laget i OBOS-Ligaen Strømmen 2 – 1.

Bunnlaget Florø tok sesongens andre seier da Strømmen ble slått 2-1. Kampen blir nok best husket for en episode der Firdapostens journalist Dag Frøyen ble taklet over ende bak dødlinjen.

Jerv var i målhumør hjemme mot Nest-Sotra. 4-1 sørget for god stemning på Sørlandet. Adem Güven scoret to ganger da Kongsvinger snudde 0-1 til 2-1-seier hjemme mot Levanger.

Erlend Hustad sikret Notodden 1-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Telemarkingene ble presset mot slutten, men midtstopper Steffen Jenssen vartet opp med mange blokkeringer og klareringer.

Tromsdalen tok en noe heldig seier hjemme mot Åsane. Håkon Kjæve scoret TUILs mål etter bare fem minutter. Åsane styrte det meste av kampen, men klarte ikke å score.

Sigurd Haugen scoret det eneste målet etter tre minutter da Sogndal slo Viking 1-0 i lørdagens toppkamp