ÅLESUND (Sporten) ( Aalesund – Rosenborg 1-2) Rosenborg slet med å bryte ned tabelljumboen i oppgjøret på Color Line Stadion, hjemmelaget hadde sine sjanser men to scoringer fra Kristoffer Zachariassen sikret tre poeng.

Kjapp oppsummering

RBK-sjef Åge Hareide gjorde fire endringer på laget som startet mot Alanyaspor torsdag kveld. Even Hovland, Edvard Tagseth, Emil Konradsen Ceide og Torgeir Børven fikk alle tillit fra start av. Likevel ga hjemmelaget trønderne kamp igjennom samtlige 94 minutter på Color Line Stadion.

Det tok ikke mer en fem minutter før Rosenborg spilte til sin første scoringssjanse. Etter at Torgeir Børven testet hanskene til Andreas Lie i Aafk-målet. Drøye to minutter senere var det hjemmelagets tur etter en finfin corner, som ikke Aalesund-spissen Simen Bolkan Nordli stanger ballen i stolpen til Andre Hansen.

– Vi er litt unøyaktig i pasningspillet. Det må opp så, får vi bare fortsette å kjører kampen sier, målscorer Zachariassen til Eurosport i pausepraten.

Rosenborg innledet nesten med å kjøre over ett usikkert Aalesund-lag. Børven nok engang, får bra klem på kula og smekker den mot korthjørnet, en heldig Lie får fingrene på ballen.

– Nei, vi henger greit med. Selv om Rosenborg styrer kampen, føler jeg vi har noen enkelte sjanser sier, andreas Lie til Eurosport i pausen.

Kontringer var oppskriften

Hjemmelaget kommer på en kanon kontring etter at Anders Konradsen, mister ballen inne på egen banehalvdel. Det fører til at Aafk, kommer tre mot to, dog blir pasningen fra Bolkan Nordli noe upresist fra Isak Dybvik Määttä. Det var to lag som begge angrep med mye folk, i hvert angrep. Gjestene fra Trondheim var det førende laget i kampen, mens hjemmelaget kom på kontringer og med høyreslegga til castro ble det farlig for RBK.

– nei, vi må bare fortsette slik vi gjorde i første omgangen. Er fornøyd med hvordan vi fremstår igjennom omgangen. Vi går fortsatt for å vinne kampen sa, Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Halvtimen spilt å kampen svinget frem og tilbake. Først er det Torgeri Børven for gjestene, som smeller skuddet i stolpen, så kontrer hjemmelaget med Bolkan Nilsen, han får til en fin avslutning. Mye Aalesund etter 33 minutter, Fredrik Carlsen forsøker ett langskudd som sniker seg utenfor stolpen til Andre Hansen.

– Vi slipper de litt for mye til ute på vår høyreside, der skal vi stramme opp litt. Samt vi må bare fortsette å produsere sa, Åge Hareide til Eurosport.

Pærlescoring

Etter en drøssevis av sjanser i kampen var det ikke ufortjent at det var de som tok ledelsen. Emil Konradsen Ceide finner Zachariassen, som har tid og rom sentralt i banen. Zachariassen bruker ett touch for å legge til rette og limer ballen opp i venstre kryss for Andreas Lie i Aafk-målet. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1 til gjestene fra Trondheim.

Avgjørende minutter

RBK åpnet også andreomgangen best. I løpet av de tre første minuttene vant gjestene tre hjørnespark.

Gjestene hadde flere brukbare muligheter innledningsvis på den andre halvdelen, deriblant et skudd fra Carlo Holse. Dansken sendte av gårde en markkryper som gikk like utenfor målet. Ut i den andre omgangen slo Ben Karamoko en lang ball til Haugen, som fikk all tid i verden da et sovende RBK-forsvar ikke fulgte med på 23-åringens løp. Spissen gjorde ingen feil alene med André Hansen, og passerte målvakten før han satte ballen i det åpne målet.

Trudde hadde snudd kampen

Like etterpå trodde hjemmelaget at de hadde snudd kampen, men målet ble som kunne se ut som feilaktig annulert for offside. Rosenborg gikk så rett i angrep, og etter litt fram og tilbake endte ballen opp hos Zachariassen, som fikk en enkel jobb med å sende vertene i ledelsen for andre gang.

– Vi spiller en solid kamp i begge ender. her er en kamp, hvor vi føler oss på høyde med Rosenborg, sa Lars Arne Nilsen til Sporten.com

Begge lag hadde noen brukbare muligheter helt på tampen, men det ble ingen flere mål. Dermed endte kampen med RBK seier og sifrene 2–1. Det var ingen stor kamp signert trønderne, men det holdt likevel til en ny seier. RBK kan prise seg lykkelig for at dommeren valgte å annullere Haugens andre nettsuser.

– Ja, det er en situasjon som vi synes er voldsomt irriterende. Den avgjørelsen dreper mye av motivasjonen sier, Aafk-kapteinen til Sporten.com

– Jeg er fornøyd, med at vi klarer å snu oppgjøret til vår fordel. Men vi må luke vekk de tullete feilene i egen boks sier, Åge Hareide til Sporten.com