(c) Foto: Stabæk: Forsvarstalent og kaptein Andreas Hanche-Olsen

Stabæk tapte borte for Lillestrøm mandag og lagene byttet plass om hvem som skulle ligge på kvalifiseringsplassen. – Og med kniven på strupen i dagens oppgjør mot Vålerenga var meningen å riste av seg inntrykket at spillerne helst ville komme hjem og drikke portvin og se på noen rake løv i hagen.

Er litt urettferdig karakteristikk i dag, men fortsatt stor rom for forbedring.  Her en det en mental coach som ikke helt har fullført jobben sin.  Stabæk gikk hardt ut på eget gress og ville for alt i verden ta tre meget viktige poeng. Vålerenga gikk inn i forsvars modus ved et par anledninger klarte Franck Boli å trenge i gjennom og skade noen gode sjanser, men det tok tid før det første målet, rett før sidebytte kom Boli igjennom på kanten etter en perfekt lissepasning fra Jeppe Moe og lagde «tunnel» på  Adam Larsen Kwarasey og 1 – 0. (Franck Boli med mål nr 14 for sesongen)

Les på F7City: Erzurum ekskludert som søkerby til Vinter OL- 2026

Stabæk kaptein Andreas Hanche-Olsen så lenge ut til å lykkes i å tette igjen bak og sørge for at det ble tre poeng på Nadderud.

Tre poeng og Stabæk ble baktunge i andre omgang. – Det er alltid farlig å prøve å «seile» inn en tre måls ledelse, spesielt når både publikum, trenere og spillere blir gående å se på klokka. Vålerenga var mer offensive i andre omgang, men det lå ikke noe opplagt mål i lufta. – Uflaks i sluttminuttene: Ronald Hernandez felte innbytter Aron Dønnum på klønete vis. Dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket. Sam Johnson var sikker eksekutør da han gjorde sitt ellevte mål for sesongen.

Les: Islending fyrte av helgens Premier League-rakett

Rundt om i landet synes mange det beste som kan skje er hvis Oslo, ikke har noen lag i Eliteserien og de ber til høyere makter om at Vålerenga skal rykke ned, det nest beste er hvis «blærum» også ikke er representert.

Stabæk – Vålerenga 1 – 1

Det er bare flaks og at andre lag i bunnstriden gjør det like dårlig som Stabæk som han holde dem i Eliteserien.  Start tar imot Sarpsborg som taper alt om dagen i morgen på Sør Arena, vinner sørlendingene den kampen er Stabæk nede på direkte nedrykk.

Etter landslags pausen tar Stabæk imot Brann, vi foreslår at de bruker tiden frem til 21 oktober til å gro noen baller. Det er 5 kamper og 15 poeng igjen å kjempe om, alt håp er ikke ute, men da må det sankes poeng i vesentlig raskere enn i dag.

Ved dagens mål klatret Bi Sylvestre Franck Fortune Boli opp på en delt førsteplass på toppscorerlisten sammen med Strømsgodsets Marcus Pedersen med 14 mål.