21 år gamle Viktor Hovland er klar for PGA-touren

112
Viktor Hovland

Det var nesten to ting som skjedde i natt, etter meget solid spill lå Viktor Hovland an til å vinne sin første proff turnering, men den seieren glapp, likevel, og langt viktigere han er kvalifisert for PGA.

«Jeg spilte for å vinne turneringen, så jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre», sa Hovland til Korn Ferry-tourens hjemmeside etter turneringen.

PGA-touren er den mest prestisjefylte og pengesterke golfturneringen i verden. 45-50 turneringer i året inngår i touren, deriblant de fire store såkalte  major-turneringene Masters, US Open, British Open og PGA Championship.

 

Hovland har imponert gjennom hele sesongen så langt og kvalifiserte seg med god margin og det med en kvalifiseringsturnering igjen. . De 25 beste etter tre kvalifiseringsturneringer får PGA–kortet, og 11. og 2. plass i de to første betyr at Hovland allerede er klar.

Hovland, profesjonell så sent som i juni, fikk flere PGA-invitasjoner som regjerende U.S. Amateur-mester. Han ble også beste amatør i The Masters.

Viktor Hovland har hatt en formidabel utvikling på verdensrankingen i golf i 2019. Etter søndagens 2.-plass i PGA-kvalifiseringen er nordmannen nummer 112.

Det er et løft på hele 1045 plasser siden nyttår. Hovland har lagt bak seg en av tidenes beste amatørkarrierer, og i sommer tok han steget inn i profftilværelsen.

I helgen spilte han seg til fast plass på PGA-touren neste sesong. 21-åringen endte på delt 2.-plass i en kvalifiseringsturnering i Boise, Idaho. Det gjorde at han klatret ytterligere på verdensrankingen fra 130.-plass til 112.-plass.

Hovlands studiekamerat og Norges nest beste herregolfer, Kristoffer Ventura, har hatt en nesten like bratt utvikling. 24-åringen fra Rygge har klatret 1013 plasser siden nyttår og er nå rangert som verdens 156. beste spiller.