19 år gammel lokal gutt signerer med Viking

Sebastian Sebulonsen sett fra sin beste vinkel

Viking har ikke gått for de store navnene, men bygget opp laget nedenfra med å hente inn og dyrke lokale spillere. – Det har gitt resultater, en sterk femteplass i Eliteserien er langt over «budsjett».

Nå er en ny lokal helt signert, den 19 år gamle angrepsspilleren Sebastian Sebulonsen, som så langt har erfaring fra Sola i PostNord.

«Det har skjedd litt det siste døgnet. Det ble vel gjort offisielt i går, så alt av formaliteter er i boks», bekrefter han overfor Eurosport.

Les: Bekreftet: Klopp har endelig bestemt seg!

Han har over tid imponert på Viking-treninger, ved siden av å gjøre seg bemerket for Sola.

«Fra sommeren har jeg trent med Viking en gang i uka. Så trente jeg fast med dem fram til cupfinalen, etter at Sola sin sesong var over».

Flere talenter fra Rogaland har etablert seg i Viking-laget de siste årene. Det gjør Sebulonsen glad at han fort kan være den neste.

– Det er jeg veldig stolt over. Det er veldig kult at de tør å satse på lokale spillere og gi sånne som meg sjansen.

Nettopp det at spillere som Kristian Thorstvedt og co. har blitt innflytelsesrike i Jåttåvågen, gir 19-åringen blod på tann.

– Det er en veldig stor motivasjon og se at hvis du jobber hardt, så får du sjansen. Du ser at det bare er å stå på, og når du er god nok så får du muligheten.

– Målet er egentlig bare å komme ordentlig inn i systemet, så må jeg utvikle meg så mye som mulig. Så får det være opp til treneren når jeg nærmer meg de 11 som starter.

Uten at han har satt seg ned med noen konkrete målsetninger for spilletid, kan han si dette:

– På sikt er målet å spille seg inn på laget.

Mens noen kommer inn, takket andre av etter denne sesongen: