18 måneder siden omtalte Pep Tottenham som «Harry Kane Team»

Ukraineren får ikke noen klem mot Liverpool. (foto: city, twitter)
Top Article ad

Gårsdagens returkamp i kvartfinalene i Champions League mellom Manchester City og Tottenham ble så nervepirrende og usannsynlig at det ville blitt strøket fra enhver fotball roman som ikke troverdig. 

Nå som vi har fått sovet og latt det hele synke inn har vi, og store deler av internett kommet på noe Manchester City Manager Pep Guardiola sa om Tottenham for 18 måneder siden. – Manchester City ble i går slått ut av Champions League av «Harry Kane Team» uten Harry Kane. – Med Harry Kane ute med skade var det Son Heung-min som igjen viste hvor fantastisk god han er.

Les: Pep Guardiola hadde det grusomt – og fantastisk

Det var på en pressekonferanse i oktober 2017 den tidligere Barcelona-sjefen skapte litt rabalder i sin omtale av Tottenham:

«Vi er i september. Chelsea vant 13 kamper på rad i fjor»

«De var uslåelige, de vant ligaen. Det er ikke lett. Selvfølgelig denne sesongen spiller de i Europa»

«Vi har United og «Harry Kane teamet» som scorer hver kamp et, to eller tre mål. Jose med United vil alltid være tøft. Det er et Jose Mourinho-lag, aggressive vinnende dueller og så fort på motangrepet. De er allerede overbevist om at de kan gjøre det på denne måten. Det vil bli tøft. »

Les: Valgte tidligere Lazio manager som ny landslagssjef

Kommentarene har til slutt kommet tilbake til å bite Guardiola, med et siste øyeblikksmål fra Raheem Sterling som utelukkes av VAR for å sende Tottenham, som var uten Harry Kane, til Champions League-semifinalen.

Det er trygt å si at Tottenhams manager Mauricio Pochettino var langt fra fornøyd med Guardiolas kommentarer den gangen, men trolig bryr han seg lite om det nå.

Som sitert av Football London, sa Spurs-sjefen de som et motsvar: «Det var morsomt da jeg hørte ham fordi jeg kjenner Pep veldig godt. Når spenningen er på topp etter en fantastisk seier mot Chelsea, kan han noen ganger slite for å beholde fatningen og være en gentleman».

«Jeg tar det … Det påvirket ikke meg, men fakta er at det var veldig respektløst ovenfor mange mennesker, og det er vanskelig å forstå hvorfor han sa det. Pep var en del av den store suksessen i Barcelona med Messi som den beste, og jeg sa aldri det var «Messi-teamet».

«Jeg har alltid sagt at det var Barcelona eller Pep Guardiola. Jeg tror alle fortjener å bli anerkjent som en del av lagets suksess. Men jeg tror mange tok disse ordene som svært respektløse for klubben.  Personlig tok jeg det ikke som manglende respekt for meg. «