(c) Bilde: Brann: Sander Christiansen

Vi skal være såpass ærlige og si at vi viste ikke om Brann sitt 16 år gamle talent, Sander Christiansen før i dag. Han har spilt for Norge på G17 og der har ifølge Bergens Tidende sørget for interessen fra flere store klubber i utlandet. 

Det skal være fire konkrete tilbud som har kommet inn døra på Brann stadion, hvor et av tilbudene skal være fra en Bundesliga klubb, Juventus skal være blant de som er interessert.

Les: Juventus har fått opp øynene for norske talenter

«Det har skjedd mye på kort tid rundt Sander, ettersom han har tatt overraskende store steg ganske fort» sier Christiansens far Bjørn Johan Johansen til BT.

Brann sov i timen

Sander er såpass ung at han ikke har spilt en eneste voksenkamp for Brann, klubben har heller ikke knotet seg til å skrive en proffkontrakt med han, noe som er dårlig nytt.

En et par uker reiser han på klubbbesøk og skal trene med Eintracht Frankfurt og Borussia Mönchengladbach – begge klubbene er interesserte i å få han til sine akademier og så gjøre han til Bundesliga spiller.

Istedenfor å cashe inn får Brann bare en utdanningkompensasjon som er lite i forhold til det de ville fått hvis de hadde skrevet proffkontrakt. Det er ikke første gang Brann sover i timen, nøyaktig det samme skjedde da Emil Hansen sommeren 2016 forlot klubben.

Norges G17-trener, Gunnar Halle, har hatt ansvaret for Christiansen på u-landslag i flere år sier til BT:

«Sander har hatt en god utvikling hele veien, men spesielt fra sommeren i fjor har han tatt steg og blitt enda bedre, Det er en spiller jeg tror er ærlig med seg selv og som vet hva som kreves for å komme videre. Han har utviklet ferdighetene sine. Før hadde nok en litt mindre aksjonsradius enn han har nå. Ja, han har hele tiden vært bra med ball, nå tar han flere løp og bruker blikket sitt uten ball, og det har med fysikken å gjøre. Han har vokst mye».

16-åringen er med i G17 troppen til Norge som skal spille tre kamper i EM-kvalifiseringen fra 21. mars.

Sjekk ut oddsen