(c) Bilde: TIL: Jesper Bergset Robertsen

Jesper Bergset Robertsen (16) startet å spille fotball i TIL Yngres G04 Workinnmarka. Der utvikla Tromsø-gutten seg så bra at veien gikk videre til TIL-akademiet da han var 13 år.

  • Jeg føler jeg har utviklet meg hele veien og det er veldig kult at jeg har gått stegene fra Workinnmarka videre til TIL D, TIL C, TIL B/NTG og TIL A, sier en strålende fornøyd Bergset Robertsen.

Les: Blomstrende Gareth Bale kommer med dårlig skjult skyts mot Real Madrid

Landslagsspilleren debuterte for a-laget 28. oktober 2020 i OBOS-ligaen, i seieren (3-1) over HamKam. Han fikk sin andre kamp allerede tre dager senere, da han spilte 20 minutter borte mot Lillestrøm.

Tromsø IL er enige med Bergset Robertsen om en treårsavtale. Høyrebacken har trent en del med a-laget siden i sommer og har imponert trenerteamet med sine holdninger og dedikasjon.

  • Det er mange som har vært trener for Jesper. På Workinnmarka er det flere trenere som har bidratt til Jespers utvikling. Stian Ryslett har fulgt han hele veien fra TIL D til TIL A. Christian Markussen har jobbet godt med han på TIL D, Mikael Raimo Johnsen på TIL C og Ola Rismo som har hatt tett oppfølging av Bergset Robertsen denne sesongen, sier utviklingsansvarlig i TIL-akademiet Morten Giæver.