Youssoufa Moukoko

En gjennomsnittlig norsk 14 åring får ca 200 kroner i ukelønn, men hvis talentet ditt overgår det å sette inn i oppvaskmaskinen og rydde rommet er det mulighet for veldig mye mer. 

Til tross for at det er mye penger i fotballen vekker avtalen som Borussia Dortmunds super talent Youssoufa Moukoko får oppsikt.  – Moukoko er en vanvittig målmaskin og er nå offisielt tysklands aller største talent. Bild skriver han akkurat har landet en sponsorkontrakt på 100 millioner kroner.

Mouroko har fått med seg Nike på laget og han får 10 millioner kroner i året de neste to årene, og det kan bli mer hvis han etablerer seg på topp i verden.

Les: Hva gjør Zuccarello i sin livs verste kamp? Scorer, selvfølgelig!

Moukoko er en utrolig målmaskin 76 mål på 49 kamper

Spissen er den ultimate målscorer og hans lagkamerater på Dortmunds akademi sier de kun trenger å gi han ballen i nærheten av motstandernes mål så putter han den i kassa.

76 mål i 49 kamper i U17-laget og har allerede representert det tyske U16-landslaget fire ganger. – Det er bare aldersgrensen i Bundesliga på 16 år som har hindret han fra å være en det av Dortmunds a lag. Den sveitsiske manageren Lucien Favre, sier ventetiden frem til november neste år kan bli veldig lang for en som i en alder av 14 allerede er blant de beste i Tyskland.

Dortmunds ungdomstrener Sebastian Geppert er også entusiastisk: Han har gjort det fantastisk og er målrettet som få andre. Han er nesten umulig å stoppe»