11 spillere som pensjoneres

Jubel eller neglebiting på Carrick? (c) Bilde: Manchester United

Nå som varmen kommer inn over Europa og de store ligaene slutter er det også mange som har spilt sin siste profesjonelle kamp. De fleste slutter helt, men noe pensjoneres i en liten liga eller et sted som betaler for å få et navn som trekker publikum og sponsorer. 

 

Michael Carrick
«En stor spiller går, men en stor mann blir» sa Jose Mourinho da han ga Carrick sin drakt på slutten av sesongen. Tidligere å år oppdager Michael Carrick en uregelmessig hjerterytme, han kom tilbake på banen, men bekymring for hjertet gjør at det nå er over.

Han fortsetter i Manchester United, men som trener.

Les: Carrick er ikke i tvil om Pogbas fremtid

Per Mertesacker
«Noen dager innser du at alt er en byrde, både fysisk og mentalt, men du må levere uten tvil, trykket er veldig intens,» sa Mertesacker da han snakket om sin avgang.

Han blir leder av akademiet under den nye Arsenal-sjefen Unai Emery, etter over 500 profesjonelle kamper på klubbnivå og 104 kamper med det tyske flagget på brystet.

Xabi Prieto
Prieto er en ekte Real Sociedad helt, han har tatt på seg drakta over 500 ganger i alle konkurranser i løpet av sine 15-år på første laget.

I sin siste kamp for sesongen, erstattet Sociedad sin logo med et bilde av Prieto for å ære hans utrolige innsats for laget.

 

Tom Starke
Bayern München målvakt Starke var egentlig allerede pensjonert da årets sesong startet, han var i en trenerrolle i klubben, men måtte tilbake på banen etter a Manuel Neuer ble skadet

Tyskeren med de store hendene har en imponerende rekord med hele 14 trofeer i sine seks år i Bayern, i de årene spilte han bare 12 kamper noe som gir i snitt litt over ett trofé per kamp.

Roman Weidenfeller
Etter 16-år for Borussia Dortmund er det slutt, Roman Weidenfeller fikk 453 kamper siden han kom inn som en erstatter for Jens Lehmanns i 2002. Han har også gode VM minner etter å ha vært en del av det Tyske laget som løftet troféet i Brasil.

Stefan Kiessling
Bayer Leverkusen har hatt nytte av Stefan helt siden i 2006, han var med sine 131 mål i løpet av 344 Bundesliga kamper en populær mann. Bayer Leverkusen har i overføringsvindu eller overføringsvundu kjempet av tilbud spesielt fra Bayern München og Arsenal.

Et hofteproblem har holdt ham mye på sidelinjen i sin siste sesong.

Thiago Motta
Tidligere Barcelona, ​​Inter Milan og Atletico Madrid midtbanespiller Motta har lagt fotballskoene på hylla etter seks år med de franske mestrene Paris Saint-Germain.

I løpet av en glimrende karriere har han løftet åtte ligatitler, to mesterliga ligaer og kommet på andreplass Euro 2012 med Italia, nå blir han en av trenerne på Parc des Princes.

Les: «Vi har Areola. Han er vår nummer én»

Alessandro Lucarelli
Lucarelli har gitt absolutt alt til Parma, og hjalp klubben tilbake til Serie A etter at de på grunn av økonomisk rot ble degradert til fjerde nivå i 2014.

Klubben har fredet hans No.6-skjorte til ære for 10 års tjeneste og erklært at han er kaptein for alltid.

Les: «Alessandro Lucarelli er vår kaptein for alltid»

Julio Cesar
Han var på samme Champions League-vinnende Inter Milan lag som Thiago Motta, Cesar tilbrakte sju år med de italienske gigantene, før hans toårs opphold på QPR.

Han har løftet en rekke trofeer i Portugal, Italia og i sitt hjemland Brasil. Han spilte 87 ganger for sitt land mellom 2004 og 2014.

Mikael Forssell
Etter 21 år og 10 forskjellige klubber annonserte finske spissen Forssell sin pensjon, etter å ha vært uten klubb siden han spilte for Helsinki-baserte HIFK i 2017.

Forssell hadde 36 kamper for Chelsea og 108 for Birmingham i løpet av sin tid i England, og spilte også for Crystal Palace og Leeds.

 

Julio Arca
Etter å ha oppnådd status som en kulthelt på både Sunderland og Middlesbrough, har Arca sett de siste årene av sin karriere spilt på på non-league klubben South Shields.

Han har hjulpet klubben til tre ligatitler i sine tre sesonger, samt løfte FA Vase på Wembley i 2017, 12 år etter å ha vunnet Championship med Sunderland.