10 grunner Manchester United bør bytte ut Jose Mourinho

312
Lurer det en Mbappe-overgang til Mourinhos neste arbeidsgiver?

Nede på 8.plass, trolig enda lenger ned når denne Premier League runden er over, er ikke en plassering som sørger for jobbsikkerhet for en Manchester United manager. – Trykket mot Jose Mourinho skrus opp enda et par hakk etter dagens 3 – 1 nederlag mot West Ham. 

Les: Statistikken som viser hvorfor Manchester United måtte bite i gresset

Vi har listet opp 10.store problemer som Jose Mourinho har og som vil sørge for at han byttes ut, trolig med Zinedine Zidane.

Ti poeng på de syv første kampene er en historisk dårlig start. Ordet krise hviskes ikke lenger i mørke hjørner på Old Trafford, kritikken har kommet frem i lyset og vokser i styrke.

    1. Paul Pogba

Problemet med franskmannen er godt dokumentert, og den pågående kranglingen mellom de to har ikke bidratt til harmoni i troppen.

Juan Mata og Nemanja Matic har forsøkt å fungere som fredsmeglere, men de har ikke lykkes så langt. – Det vi så av Paul Pogba i dag minner oss alle om at en manager sin rolle er å hente ut det beste av sine spilleren. – Da han ble byttet ut etter 70 minutter var ikke det et sjokk.

2. Alexis Sanchez

Etter å ha hentet inn en av fotballens mest kreative, visjonære og fantasifulle angrepsspillere Alexis Sanchez tenkte mange at det ville løfte Manchester United til nye høyder, slik gikk det ikke. – Sanchez har bare vært en skygge av seg selv og det ser ut som om chilleren har mistet sin mojo under Jose Mourinhos ledelse.

Sanzhez sitt eksepsjonelle spill for Arsenal og før det Barcelona og Udinese er bare et vagt minne.

Etter å ha droppet Alexis Sanchez for sammenstøtet på London Stadium, måtte Mourinho igjen for å forklare hvorfor han var ute. Er det på tide å si det var det og selge Sanchez før han fullstendig går i frø?.

3. Dårlig kommunikasjon med Ed Woodward
Manchester United hadde spenninger i toppen allerede før sesongen startet, Jose Mourinho og Executive Vice Chairman Ed Woodward var uenige om spillerkjøp, økonomi, hvem de skulle satste på etc etc. Den amerikanske lederen hadde mange ideer selv om hvem de burde kjøpe, en ide som har blitt fremmet gjentatte ganger er å ansette en sportsdirektør som kan bygge bro mellom de to. – Etter manges mening er det et forhold som det er for sent å gjøre noe med. Ed venter bare på at resultatene blir så dårlige, eller at Jose Mourinho gjør noe som svekker hans autoritet.

Les: Nå flyr fans bannere igjen

4. Mange sentrale spillere begynner å bli gamle

Fire av Jose Mourinho sine mest sentrale spillere, Antonio Valencia, Ashley Young, Nemanja Matic og Juan Mata nærmer seg slutten av sin karriere. Isolert sett er ikke dette et problem, men når vi ser at mange kjøp faller igjennom for Jose Mourinho og at han har et uavklart forhold oppover, blir det et problem når så mange vil «byttes ut». – Spesielt forsvarsrekken trenger nytt blod.

5. Gammeldags strategi

Engelsk fotball er kjent for forsvarsspill og å «legge» seg bakpå, noe som var tydelig da England i sin eneste VM triumf på hjemmebane i 1966 var en mål fattig affære.

Det som virket før behøver ikke å virke i dag, som alt annet har fotballen utviklet seg, men Jose Mourinho har fortsatt den samme strategien “Attack. Attack. Attack ropes taktfast fra tribunen, mens han får kritikk for å spille negativt og være tunge bak.  – Det virket som om det var forsøk på å lytte til tribunen i møtet med Tottenham hjemme. Det gikk som kjent dårlig og tap 3 – 0.

Jose Mourinho har en vinnerformel og klarer ikke å vinne når en annen taktikk må settes inn.  Stadig flere mener at portugiserens stil ikke er det beste for Manchester United.

Et problem som en viss Zinedine Zidane kunne fikse?

Les: Manchester United har innledet samtaler med ny trener!

6. Usikker på sammensetning av midtbanen

Victor Lindelof, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling. Manchester United har fire meget gode sentrale midtbanespillere til disposisjon. Jose Mourinho har ikke lykkes med å finne frem til den ultimate kombinasjon. – Det virker nesten ikke som han kjenner spillerne sine, fans har en lite tåre i øyekroken når de tenker tilbake på Bruce, Pallister og Ferdinands dager. Manchester United har alltid, når de er på vinnersporet hatt gode midtbanepar.

7. «Big-money» signeringer som har tilbake å levere

For å få frem et poeng så trekker vi ut Romelu Lukaku og Nemanja Matić  og vil hevde at resten av Jose Mourinho sine store kjøp har blitt en skuffelse.

Vi har allerede snakket om Pogba og Sanchez som ikke leverer, det samme gjelder Eric Bertrand Bailly.  – Frederico Rodrigues Santos og Diogo Dalot ennå ikke er bevis på deres verdi. Hans andre store kjøp, Henrikh Mkhitaryan, er ute av portene på Old Trafford for lenge siden.(Nå Arsenal)

Ikke mye fremgang å spore på en investering på nesten 4 milliarder kroner.

8. Inkonsekvent lag oppbygging
Det virker bare alt for tilfeldig, litt av ditt og litt av datt, han spilte bra på trening på onsdag så nå er han med. – Uro på treningsfeltet og spillere som er forsiktige med å si hva de mener i redsel for å bli straffet. Jose Mourinho har «amerikansk» uttak hver eneste uke.

Det er manageren som tar ut laget, det er selvsagt, men en større grad av kontinuitet er en fordel, det å «prøve» seg frem i en Premier League kamp er ikke bra når man er i poengnød.  – Det er mange som leker med tankeeksperimentet, tenk hva Zinedine Zidane kunne gjort med den samme spillergruppen som Jose Mourinho har.

9.  Liverpool, Manchester City og Chelsea – De har det gøy på jobb!

Det hjelper selvsagt ikke på lagmoralen at Manchester Uniteds nærmeste konkurrenter viser en ekstrem form.  Et tap eller uavgjort betyr i år at avstanden til toppen blir enda lenger. Liverpool overgår seg selv og Manchester City har verdens beste manager, Chelsea har fått ryddet unna sine managerproblemer og fremstår som sterke. Chelsea var tafatte og preget av problemer sist sesong, når er de samlet, harmoniske og vinner kamper, alt med en ny manager, kanskje Manchester United skuta snur med ny mann ved roret.

10. Lukk gapet mellom United og resten

Det siste problemet er et problem som nå virker veldig vanskelig å løse, men som blir det som sørger for at Jose Mourinho får sparken hvis han ikke klarer det meget raskt.

Avstanden opp til de tre øverste Liverpool, Manchester City og Chelsea er allerede nå såpass stor at tallknuserne nå har et Manchester United ligagull nede på 6,5%. – Og det etter bare 7. kamper spilt.

Manchester United må avslutte topp fire for å kvalifisere seg til Champions League, nå ligger de til og med utenfor topp seks. De må klare topp seks for å kunne møte Rosenborg i Europaligaen.

Vi er ikke mange tap unna at Jose Mourinho får sparken, kanskje dagens tap mot West Ham allerede var tungen på vektskålen.

Kan tenkes det blir en liten pustepause nå, neste kamp er hjemme på Old Trafford mot et Newcastle lag som virkelig ikke har fått ting til å fungere i år.