Da Lyn for to år siden hentet inn den tidligere Bodø/Glimt og Bryne treneren Jan Halvor Halvorsen var det et tyelig signal på at de etter mange år i skyggens dal igjen hadde grodd på seg ambisjoner. I 2022 sesongen vant de 3.divisjon og nå går ferden videre oppover.

Jan Halvor Halvorsen har idag klar sitt opprykk nummer 8. Det er slettes ikke ille. Lyn er tilbake i OBOS-Ligaen for første gang på 13.år etter to strake opprykk.

Les: Luis Campos landet akkurat i São Paulo med mål om å hente supertalent foran nesa på Chelsea

Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund. Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne.

View this post on Instagram

A post shared by Lyn (@lyn1896fk)

Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien.

Les: Tottenham kaster seg inn i kampen om Manchester City flopp etter å ha fått skryt fra Pep Guardiola

I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.